Fransa Vize Başvuru Formu

Fransa Vize Başvuru Formu

Fransa Vize Başvuru Formu resmi olarak Fransa Konsolosluğu tarafından hazırlanmış bir belgedir. Fransa vize başvurusu için atılacak olan ilk resmi adımı oluşturan formun doldurulması zorunludur. Başvuru formu eksiksiz ve gerçek bilgilerle doldurulup diğer Fransa vizesi için gerekli evraklar'la birlikte konsolosluğa teslim edilecektir.



Bu form aracılığıyla Fransa Konsolosluğu başvuran hakkında detaylı bilgilere ulaşacaktır. Bu yüzden form doldurulurken istenen bilgilerin eksiksiz ve gerçek bilgileri içerdiğine dikkat edilmelidir. Aksi takdirde başvuru olumsuz sonuçlanacaktır.

Konsolosluğun dikkat ettiği bir diğer konu Fransa vize başvuru formundaki bilgilerin diğer gerekli evraklar ile aynı bilgileri içeriyor olmasıdır. Dolayısıyla Konsolosluk verdiğiniz formdaki bilgiler ile diğer evrakları karşılaştıracak ve uyumsuz olması haline başvurunuza olumsuz sonuç verecektir.

Başvuru formu doldurulurken amacına ve gerçeğe uygun doldurulmalı; resmi belge olmasından ötürü yanlış veya çarpıtma bilgiler verilmesinin suç unsuru oluşturacağı unutulmamalıdır. Beyan edilen bilgilerin eksik veya yanlış olduğunun tespiti halinde hem vize başvurunuz yanacak hemde suç teşkil etmesinden ötürü ceza alabilme ihtimaliniz doğacaktır.

Vize Başvuru Formu İngilizce ve Fransızca olarak iki dilde sunulmaktadır. Fransa vize başvuru formu hangi dilde doldurulmalı sorusunun cevabı tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Başvuran tercih ettiği dilde başvuru formunu eksiksiz dolduracak ve konsolosluğa teslim edecektir. Form doldurulurken tükenmez kalem kullanılacak, büyük harf kullanılacak, ve verilen bilgilerin Fransa vizesi için gerekli diğer evraklar'da bulunan bilgilerle uyum sağlamasına dikkat edilecektir.

Form için belirlenen ölçülerdeki biyometrik fotoğrafınız form alanındaki kısma yapıştırılacak, imza alanına ıslak imzanız atılacaktır. Formdaki imzanızın pasaportunuzdaki imzanızla örtüşüp örtüşmediği konsolosluğun dikkat ettiği bir diğer unsurdur. Bu yüzden form doldurulurken pasaporttaki imzanız göz önüne alınarak doğru imza atılması çok önemlidir.

İnternette size yardımcı olması açısından çok sayıda fransa vize başvuru formu doldurulmuş örneği bulunmaktadır. Paylaştığımız fransa vize başvuru formu örneği'ni kullarak formu doldurabilirsiniz. Fransa uzun süreli vize başvuru formu örneğini de yine aynı şekilde konsolosluktan edinmeniz mümkündür.
Fransa vize başvuru formu fransa vize başvuru evrakları arasına konulacak ve konsolosluğa teslim edilecektir.

Fransa vize başvuru formu indir ingilizce fransızca


Fransa vize başvuru formu örneği

Fransa vize başvuru formu örneği türkçe